Gad vide hvordan det hele ender! – Writers Blog

I forlængelse af den megen kongerøgelse, der har duvet over Danmark i 2018 indtil nu, er et bemærkelsesværdigt faktum dukket op: Både Prins Henrik – æret være hans minde – og kronprinsesse Mary er blevet spået, at noget stort og voldsomt var i vente. 

En kinesisk vismand fortalte således en måbende 24-årig Prins Henrik, at ”din tilværelse bliver meget spændende, men fuld af faldgruber, og dit liv bliver vanskeligt. Du bliver berømt, rig, og du vil komme til at tilbringe resten af dit liv omgivet af vand”. 

Tilsvarende kunne en kvinde ud fra sine tarotkort fortælle den daværende Mary Donaldson, at hun snart ville møde ”a very worldly man fra udlandet”. Hun ville blive ”meget berømt, a star”. 

”Vi må konstatere, at vi her har her fat i spåfolk af højere kaliber, end dem, jeg har mødt. F.eks. er jeg, i en campingvogn på Amager, blevet spået, at jeg ville blive gift med ”en blond nordmand, ansat i sin fars firma”. I stedet sidder jeg nu i Italien med en meget dansk mand, der så afgjort ikke er blond…” 

Måske er det kun kommende kongelige, der har brug for et alvorligt vink med en vognstang for at kunne kapere forandringen. Og egentlig kan jeg også bedst lide, at man ikke aner noget som helst om, hvad der er på vej. 

Som menneske må man spille de kort, man har på hånden her og nu. Nogle spil vinder man, andre taber man. Ingen grund til at ærgre sig. Ingen grund til at være misundelig. Mister man en arm, så må man lære at spille uden arm. Det er barskt, men man mister først livet, når man mister nuet. Og nuet bor hverken i fortiden eller fremtiden. 

Min historie om ”Det sidste æble i skålen” handler om at bekymre sig om en fremtid, man ikke kender. Måske ville æblet have været lykkeligere, hvis det var blevet spået? Jeg ved det ikke!

Hvis du vil læse ”Det sidste æble i skålen”, kan den købes som e-bog for under en tyver her.

Det sidste æble i skålen