Det er umuligt at stå stille, mens jorden roterer – Writers Blog

Nogle morgener starter med, at man ville ønske, de aldrig var startet. Hvorfor kan man ikke bare gemme sig på en øde ø/i ørkenen/ i et lille hus sydpå/i en igloo på Nordpolen eller til nød bare under dynen og FÅ FRED?! 

Svaret er det, man giver urimelige børn: Fordi! Forandring er en central ingrediens i ”The human experience”. Alting i og omkring os bevæger sig, uanset om vi vil det eller ej. Celler er på konstant overarbejde, selv når vi sover eller stirrer tomt ud på ingenting. Måner svirrer om planeter, som svirrer omkring sole. Vejret skifter hurtigere, end man kan nå at skifte tøj, og når man lige har fået det fordelt nogenlunde fornuftigt i måneder og årstider, skifter klimaet…. Aldrig så snart har man vænnet sig til at være voksen, før man er på vej til at være gammel! 
At være menneske er at være en del af en uendelig fremadrettet bevægelse. 

For nyligt afslørede en drone fotos fra en hidtil ikke kortlagt stamme i Amazonas. Svævende over regnskoven viste den stammefolket vandre stille og roligt rundt mellem deres stråhytter som bevægelige Giacometti-statuer. Hemmeligt og spændende var det! 

’For hvordan lever disse urfolk, som aldrig har hørt om tog, biler, internet, rumforskning - endsige droner? Mennesker, som givetvis ville tro, at Apple kan spises og Microsoft er noget lækkert blødt, hvis de ellers forstod engelsk. Hvad ved de, som vi har tabt i malstrømmen af falske nyheder, stress, jag og overtræk?’ 

Svaret er på vej! For selv om man gemmer sig rigtig godt, bliver man altid fundet. Og nu vi ved, at stammefolket er der, varer det næppe længe, før et hold antropologer pakker deres rygsække og satser deres næste forfremmelse på dem. Der skal måles, vejes, analyseres og noteres. Går det godt, er der både til en afhandling, en bestseller og en dokumentar.

Så hvad ved de, som vi ikke ved? Måske at man skal tænke mindre og bare udføre dagens dont stille og roligt hver dag? At fremskridt stadig er fremskridt, selv om de ikke går med 10.000 skridt om dagen? At alt bevæger sig, selv når man føler, at man ikke orker det og står allermest stille?

Personligt er jeg mest spændt på, om de nogensinde vågner om morgenen og prøver at trække bastmåtten op om ørerne for at være i fred for udviklingen. Odds er, at de om ikke andet får brug for det fremover…

Historien ’De nagelfaste’ handler om, hvordan fremskridtet altid arbejder omkring dig, selv når du er låst fast, som en stikkontakt, en vinduesramme og et panel er det.

Hvis du vil læse 'De nagelfaste,' kan den købes som e-bog for under en tyver -

her